Deloitte uvjerljivo na čelu „Velike četvorke“

Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je fiskalnoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2019., ostvarila prihod od 46,2 milijarde dolara. Riječ je o porastu od 9,4 posto i povećanju od 3 milijarde dolara u odnosu na prošlu godinu.


Do zadržavanja vodeće pozicije u okviru svjetski poznate „Velike četvorke“ Deloitte je došao kombinacijom organskog rasta, strateških akvizicija i uspješnih investicija.

Rezultati za financijsku godinu 2019. potvrda su Deloitteove strategije isporuke visokokvalitetne i globalno ujednačene usluge našim klijentima te istodobnog služenja javnom interesu i rada na obnovi povjerenja u tržišta kapitala. Razvili smo i unaprijedili svoju ponudu kako bismo zadovoljili trenutačne potrebe klijenata i potrebe klijenata koje nastaju te smo povećali ulaganja u učenje i razvoj kako bismo izgradili radnu snagu sa širokim znanjem, sposobnostima i najnaprednijim uvidima”, izjavio je Punit Renjen, globalni predsjednik Deloittea.

Najbrži rast, od 15,2 posto, Deloitte je ostvario od usluga konzaltinga zbog pružanja pomoći vodećim organizacijama u osmišljavanju, isporuci i vođenju poslovanja u budućnosti koju obilježavaju dosad nezapamćene promjene. Odjel poreznih i pravnih usluga zabilježio je drugi najveći rast prihoda na globalnoj razini od 8,5 posto uslijed zahtjeva klijenata za globalno integriranim i digitalno naprednim uslugama koje bi osigurale povjerenje klijenata u okviru složenog okruženja koje se brzo mijenja. Radikalne globalne porezne reforme i one u nastanku (uključujući digitalizaciju izvješćivanja, promjenjivo političko okruženje i sve veća očekivanja u pogledu transparentnosti multinacionalnih poduzeća) te potražnja za integriranim pravnim uslugama temelj su predmetnog rasta.

Prema podjeli po regijama, najbrže je rastao prihod Azijsko-pacifičke regije stopom izraženoj u lokalnoj valuti od 11,6 posto, potom je uslijedio prihod Sjeverne i Južne Amerike sa stopom rasta od 10,4 posto, te na kraju prihod Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) sa stopom od 7,9 posto.

U protekloj godini Deloitte je zaposlio više od 90.000 stručnjaka, što je u odnosu na prethodnu godinu porast od 9 posto te trenutno zapošljava oko 312.000 stručnjaka diljem svijeta.

Deloitte smatra da njegova radna snaga mora odražavati svijet koji ga okružuje ako se namjerava uspješno suočiti s najvećim izazovima svojih klijenata te je ove godine pokrenuo inicijativu za globalnu koordinaciju svojih napora u području različitosti i uključivosti. Glavni je prioritet inicijative privući, zadržati i povećati zastupljenost žena i manjina na svim razinama Deloittea.

Osim po prihodima, Deloitte je prema najnovijem izvješću Brand Finance Commercial Services 50 za 2019., pretekao konkurente iz „Velike četvorke“ i postao najvrjedniji i najjači komercijalni brand za pružanje usluga na svijetu. Vrijednost našeg branda narasla je 42 posto u odnosu na prošlu godinu, odnosno otprilike USD 30 milijardi, više nego bilo koje drugo društvo u sektoru pružanja profesionalnih usluga.

Iznimna je čast što nas je Brand Finance prepoznao kao najjači i najvrjedniji brand u području pružanja profesionalnih usluga“, izjavio je Zlatko Bazianec, partner u Odjelu poslovnog savjetovanja i rukovoditelj hrvatskog ureda. „U proteklih smo se nekoliko godina odlučili za discipliniran pristup izgradnji dosljednog i jedinstvenog globalnog branda. Danas ljudi Deloitte vide kao organizaciju koja klijentima pruža izuzetne usluge, zadržava povjerenje javnosti, brine o svojim zaposlenicima i pridonosi dobrobiti zajednice.

Ovi uspjesi klasičan su primjer Deloitteove želje da ostvari bitan učinak za svoje klijente, ljude i društvo. Deloitte obilježava visokovrijedna, napredna i tehnološki snažna strategija zapošljavanja te kultura odvažnosti, inovacije, uključivosti, blagostanja i poštenja. Neprekidno težimo ostvarenju uključivog i suvremenog radnog okruženja u kojem svi mogu napredovati, biti svoji i ostvariti uspješnu karijeru.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox