Dobit Ericssona Nikole Tesle porasla na 28 milijuna kuna, dividenda će iznositi 170 kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u 2011. je ostvarila neto dobit od 28 milijuna kuna, što je porast u odnosu na godinu prije za 16 posto, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Uprave kompanije Gordana Kovačević.

Kazala je i kako će Uprava i Nadzorni odbor predložiti Glavnoj skupštini isplatu 20 kuna redovne i 150 kuna izvanredne dividende po dionici. Još nije definiran termin skupštine, ali dividenda će biti isplaćena odjednom, a ukupno će se za isplatu dividende izdvojiti 226 milijuna kuna, rekla je.

Zahtjevna godina

Komentirajući rezultate poslovanja Kovačević je istaknula kako je iza njih još jedna zahtjevna godina u kojoj su se negativni trendovi u gospodarstvu u potpunosti preslikali i na ICT industriju. Posebno se to odnosi na usporavanje i smanjenje kapitalnih investicija telekomunikacijskih operatora te manje izdvajanje države u infrastrukturne projekte na području ICT-a uz kontinuirani pritisak na cijene.

No tim navedenim izazovima kompanija je zadržala, a na nekim tržištima i povećala svoj tržišni udio te stabilno poslovala, rečeno je. Po iznesenim podacima, knjižene narudžbe tvrtke lani su iznosile 1,16 milijardi kuna i smanjene su prema godini ranije za 11 posto. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox