Đuro Đaković uz pomoć države stvara građevinsku izvoznu megakompaniju?

Javna ponuda Đure Đakovića za preuzimanjem posrnule zagrebačke Ingre prvi je korak k okrupnjavanju hrvatske građevinske i montažerske industrije pod upravljačkom kapom države.

Večernji list neslužbeno doznaje da je upravo taj scenarij analiziran na više sastanaka održanih prošlih tjedana u Ministarstvu gospodarstva. Jedan od razmatranih modela bio je i da Ingra postane krovna tvrtka za nastup hrvatskih građevinskih i montažerskih kompanija u inozemstvu.

Zbog tehničkih teškoća u realizaciji tog plana odlučeno je da okrupnjavanje počne preko Đure Đakovića koji je financijski likvidan i u većinskom vlasništvu države.

Formalni stav Đure Đakovića je da preuzimanjem Ingre žele osigurati rast poslovanja na stranim tržištima, no neslužbeno se doznaje da je sinergija dvije kompanije detaljno analizirana te da postoje velike mogućnosti rasta.

Ingra je odradila brojne projekte za potrebe vojske u bliskoistočnim i sjevernoafričkim državama, a u Đuri Đakoviću žele iskoristiti te veze za prodaju oklopnih vozila. (jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox