EOS Grupa nastavila uspješan tržišni rast

U financijskoj godini 2011/12 EOS Grupa ostvarila je izvanredne rezultate koji su značajno prestigli prošlogodišnje i zadržali čvrstu poziciju unatoč ponekad vrlo teškim tržišnim uvijetima.

EBT u financijskoj godini 2011/12 iznosio je 82.2 € milijuna, dok je za financijsku godinu 2010/11 iznosio 76.8 € milijuna. Kao međunarodno pozicioniran pružatelj usluga upravljanja potraživanjima, marketinga i procjene rizika uključujući i usluge naplate potraživanja, EOS je povećao ukupnu prodaju za 87.1 € milijuna te u ukupnom iznosu ostvario rezultate prodaje od 458.0 € milijuna, što predstavlja stopu rasta od 23.5 posto. Hans-Werner Scherer, predsjednik Uprave EOS Grupe komentira: Naši klijenti i dalje nam ukazuju svoje povjerenje zahvaljujući kvaliteti naših usluga. Uz to, preuzimanja novih kompanija koje smo proveli u zadnjih nekoliko godina pokazala su se isplativa.

Njemačka i dalje najvažnije tržište

Prodajne aktivnosti  EOS Grupe na njemačkom tržištu porasle su za 6,3 posto; sa 196.0 €  milijuna  2010/11 na 208.3 € milijuna, što potvrđuje da je Njemačka i dalje najvažnije tržište grupe.

EOS Grupa postigla je svoj najviši rast od 48,8% u zapadnoj Europi s 96.6 € milijuna ukupnog prihoda, dok je prijašnjih godina prihod iznosio 69.9 € milijuna. Ovaj značajan porast u najvećoj mjeri proizlazi iz preuzimanja Credireca, jedne od vodećih francuskih tvrtki za naplatu potraživanja, pozitivnim razvojem poslovanja EOS Grupe u Španjolskoj te dobrim rezultatima u naplati potraživanja u Austriji i Belgiji.

Unatoč neizvjesnim zbivanjima u sveukupnoj gospodarskoj situaciji u istočnoj Europi, EOS Grupa uspjela je povećati ukupan prihod u završenoj financijskoj godini. Dobar razvoj poslovanja u Hrvatskoj i Slovačkoj, uspješne aktivnosti u otkupu potraživanja u Rusiji, Mađarskoj i Rumunjskoj doveli su do rasta prihoda. Ukupni prihodi porasli su za 27,3 posto i iznosili su  74,4 € milijuna (2010/11: 58.5 € milijuna).

Pozitivan poslovni razultat nije zaobišao ni Ameriku. U Sjevernoj Americi ukupni prihodi EOS Grupe iznosili su 52,0 € milijuna (2010/11: 49.5 € milijuna). U lipnju 2011., EOS Grupa postala je vlasnik 60 posto udjela dionica u Hoepers Recuperadora de Crédito SA, jedne od  vodećih kompanija za naplatu potraživanja u Brazilu. U sedam mjeseci tijekom kojih je dio EOS Grupe, tvrtka je ostvarila ukupni promet od 24,0 € milijuna.

Kontinuirani organski rast i dalje će biti glavni cilj poslovanja EOS Grupe, pogotovo u području otkupa i naplate potraživanja. (PS/JK)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox