Ericsson NT ugovorio posao u Crnoj Gori vrijedan preko 45 milijuna kuna

Rüdiger Schulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Podgorici su potpisali okvirni Ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna kojim se definira suradnja u području radio pristupne mreže u sljedećih pet godina.

U sklopu ugovora Crnogorskom Telekomu će biti isporučeno Ericssonovo EVO RAN rješenje koji omogućuje višestandardni radio prijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju. Ugovor uključuje i usluge implementacije nove opreme, mjerenja, „drive“ testove te kontinuirano praćenje ključnih pokazatelja mreže.

Naši korisnici su već navikli uživati u najinovativnijim servisima i superiornoj kvaliteti mreže.Ovaj projekt će im omogućiti pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G. Izborom Ericssona za partnera dobit ćemo najmoderniju tehnologiju koja omogućava daljnje unapređenje performansi, povećanje efikasnosti kao i znatnu uštedu energije. Krajnji cilj je uspostavljanje mreže za budućnost, koja će na najbolji način zadovoljiti potrebe korisnika T-Mobilea, kazao je Rüdiger Schulz.

Nije prošlo dugo vremena od početka komercijalnog rada 3G usluga u Crnoj Gori, a Crnogorski Telekom, u suradnji s našom kompanijom, može se podičiti najvišom brzinom pristupa mobilnoj mreži u Crnoj Gori od čak 42 Mbit/s koju odnedavno nudi svojim korisnicima, izjavila je Gordana Kovačević. (PS/JH)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox