Evo kako do vlastitog posla uz potporu poslovnih anđela

Foto: zipzg.com

Konferencijom za novinare koja je održana u prostorijama Sveučilištu u Zagrebu i službeno je s radom počeo Zagrebački Inkubator Poduzetništva.

Zagreb je konačno dobio prvi, dugoočekivani poslovni inkubator usmjeren specifično na startupe. Zagrebački Inkubator Poduzetništva, skraćeno ZIP, primat će poglavito ICT projekte u najranijoj fazi razvoja, tzv. seed-stage.

Hrvatski anđeo investitor i suosnivač ZIP-a Mihovil Barančić pojasnio je kako se najčešće radi o raznim uslugama i servisima baziranim na web i mobilnim tehnologijama. Ima ih usmjerenih na krajnje potrošače (B2C), ali sve više ih se okreće i prema poduzećima (B2B). Obično ih pokreću studenti motivirani idejom i poduzetničkim impulsom, a ZIP je tu kako bi tim poduzetnicima novog doba, koji kao pravilo u početku nemaju ni osnovanu tvrtku, povećao šanse za uspjeh i pružio izuzetno povoljne uvjete za razvoj njihovih projekata: prostor i infrastrukturu za rad, kvalitetnu medijsku ekspoziciju, mentorsku mrežu preko koje se mogu povezati sa stručnjacima za marketing, business development, trgovačko i patentno pravo i sl., te brojne druge koristi i pogodnosti.

Osnovni koncept operativnih aktivnosti ZIP inkubatora zamišljen je na način da se primljeni timovi bave razvojem u novouređenom prostoru pod nazivom ZIP.Factory na adresi Remetinečka cesta 7, Zagreb, dok se okupljanja i predavanja za veći broj ljudi, u organizaciji ZIP-a ili neke od brojnih udruga s kojima surađuje, održavaju u prostoru ZIP.Events na Sveučilištu u Zagrebu u Zvonimirovoj ulici 8. Najaktivniji hrvatski anđeo investitor i još jedan od osnivača ZIP-a Saša Cvetojević dao je nešto više informacija o ZIP.Factory prostoru za rad: Što se tiče infrastrukture, timovima smo osigurali kvalitetne uredske prostore i brzu vezu na internet, a u bližoj budućnosti planiramo dokupiti i mobilne uređaje za testiranje aplikacija, dakle tablete i mobitele bazirane na popularnim platformama. Timovi su još u ponedjeljak započeli s radom i imaju odlične prve dojmove o cjelokupnom ambijentu.

Malo prije konferencije za novinare potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i ZIP-a. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš i predsjednik udruge ZIP Ivo Špigel. U sklopu brojnih novosti ZIP je sa zadovoljstvom objavio i formiranje International Advisory Boarda koji čine vodeći europski i američki investitori i voditelji uspješnih startup programa. (PS/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox