Financijski rezultati podbacili: Nova TV se prodaje?

Foto: Ilustracija

U financijskom izvješću za treće tromjesečje 2012. Central European Media Enterprises objavio je da nije postigao željene rezultate.

Taj operator televizijskih kuća u šest zemalja istočne i Srednje Europe, uključujući i Novu TV, bilježi pad prihoda od reklamnih sadržaja, za što krivi lošu ekonomsku situaciju i recesiju u zemljama u kojima posluje.

Prihodi u trećem tromjesečju iznosili su 140 milijuna dolara, što je pad od 25,4 milijuna dolara u odnosu na isto razdoblje prošle godine u kojem su zabilježeni prihodi od 165,5 milijuna dolara, prenosi Reuters.

Naši rezultati za treće tromjesečje ove godine kao i financijski izgledi za kraj godine pokazuju da se naše tržište ne oporavlja, izjavio je izvršni direktor CME-a Adrian Sarbu i dodao kako CME traži rješenja kojima bi poboljšao financijsku situaciju.

Trenutačno razmatramo i mogućnost prodaje nekih naših profitnih jedinica,  najavio je Sarbu ne otkrivajući nalazi li se na tom popisu za prodaju i Nova TV. Hoće li CME izaći s hrvatskog tržišta, na Novoj TV ne znaju.

Na takva pitanja ne možemo odgovoriti, morate se obratiti središnjici CME-a,  poručili su iz tvrtke Nova TV d.d. koja uključuje kanale Novu TV, Doma TV, Mini TV i internacionalni kanal Nova World. Ništa konkretniji odgovor nismo dobili ni iz Central European Media Enterprisesa.

Svjesni smo da ćemo i u sljedećem tromjesečju bilježiti pad na tržištu oglašavanja. Zbog toga ćemo udjele u gledanosti morati održavati uz manje troškove. Razmatramo još nekoliko mogućnosti koje uključuju i prodaju profitnih jedinica, međutim, još je prerano reći hoće li se taj plan i provesti. U međuvremenu ćemo nastaviti ulagati u lokalne sadržaje,  odgovorili su u CME-u na pitanje razmišljaju li o povlačenju s hrvatskog tržišta.

U televizijskim krugovima se već šuška da CME razmatra mogućnost da ponudi u paketu svoje slovenske (Pop TV, Kanal A) i hrvatske TV kanale kojima bi cijena navodno iznosila između 150 i 200 milijuna dolara, prenosi vecernji.hr. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox