Geofoto najbolji na međunarodnom natječaju u Gvatemali

Konzorcij kojeg čine hrvatski Geofoto i SP Consultores iz Argentine realizirat će katastarski projekt za gvatemalsku općinu Panzos u pokrajini Alta Verapaz. Izvođenje projekta osvojeno je na međunarodnom natječaju "Administración de Tierras, Fase II", u konkurenciji 10 nacionalnih i inozemnih tvrtki.

 

Na projektu će surađivati 40-tak stručnjaka iz Hrvatske, Argentine i Gvatemale, a vrijednost radova je 1 071 020 USD (6 milijuna kuna). Riječ je o klasičnom katastarskom projektu, čija izvedba obuhvaća terenske radove katastarske izmjere i prikupljanje podataka za zemljišnu knjigu, izradu katastarskih mapa u digitalnom i analognom obliku te upis podataka u Teritorijalni informacijski sustav.

Ovaj projekt, kojeg financira Svjetska banka, trajat će 18 mjeseci, a dio je 12-godišnjeg programa uspostave decentraliziranog nacionalnog katastra integriranog s registrom, čiji je investitor Vlada republike Gvatemale. 

Općina Panzos zauzima 730km² i nalazi se na sjeveroistoku države, približno na polovici udaljenosti između karipske obale i glavnog grada Ciudad de Guatemale. Za projektno mjerenje predviđeno je 375km² od čega je 11,2 km² naseljenog područja i 363,4 km² ruralnog područja. Prosječna nadmorska visina je 100 m.(PS/MŠ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox