Geofoto potpisao dva ugovora vrijedna 18,5 milijuna kuna

Geofoto, vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike potpisala je danas dva nova ugovora o poslovnoj suradnji, ukupne vrijednosti 18,5 milijuna kuna.

S Državnom geodetskom upravom za avio-snimanje i izradu digitalnog ortofota, Geofoto je potpisao ugovor vrijedan 12,5 milijuna kuna u svrhu legalizacije bespravne gradnje. Inicijator i koordinator ovog projekta je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Obzirom na osjetljivost problema i velikog interesa hrvatske javnosti i građana, projekt mora biti realiziran u kratkom roku a uz zagrebački Geofoto projekt izvodi i osječka tvrtka Geodetski zavod d.d. Nadzor i kontrolu projekta vršit će stručnjaci Državne geodetske uprave.

S Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Geofoto je potpisao ugovor u iznosu od 6 milijuna kuna za potrebe kontrole poljoprivrednih površina na terenu odnosno u svrhu isplate objektivnih subvencija u poljoprivredi. Ovo je peti projekt u nizu kojeg je Geofoto ugovorio i izradio za potrebe ove agencije a svi će radovi biti završeni do kraja godine. Dovršetkom ovog projekta, odnosno stavljanjem podataka u uporabu Hrvatska će u potpunosti ispuniti europske zahtjeve u domeni kontrole kvalitete subvencija u poljoprivredi. Podizvođač ovog projekta je Geodetski zavod Celje. (ps/jk)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox