Geofotu novi ugovor, vrijedan 7 milijuna kuna

Geofoto je prošlog tjedna sa rumunjskom Nacionalnom agencijom za katastar i registraciju zemljišta potpisao dva nova ugovora o suradnji vrijedna 7 milijuna kuna. Glavnina suradnje odnosit će se na pomoć u strukturiranju i upravljanju nacionalnom infrastrukturom prostornih podataka.

 

Ravnatelj Agencije, Mihai Busuioc, po potpisivanju je izjavio da je riječ o važnom poslu za Rumunjsku jer treba omogućiti lakšu kontrolu i upravljanje prostornim podacima o zemljištu te uvesti red u katastar i zemljišne knjige što će u konačnici omogućiti privlačenje stranih investitora.

Ugovori su potpisani tijekom radnog posjeta u sklopu kojeg je predsjednik Uprave Geofota, Zvonko Biljecki održao i radionicu na temu “Osposobljavanje Agencije za istraživanje i razvoj“.

Novim poslovima u Rumunjskoj, zagrebačka tvrtka Geofoto učinila je još jedan korak u jačanju svoje pozicije vodeće europske tvrtke u domeni geodezije i geoinformatike. Podsjetimo, Geofoto se prije Rumunjske uspješno predstavio političko-gospodarskoj eliti u Njemačkoj i Rusiji. (PS/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox