Gredelj isporučio četiri lokomotive

Tvornica željezničkih vozila Gredelj je isporučila četiri modernizirane i rekonstruirane lokomotive američkoj kompaniji National Railway Equipment (NREC), ukupna vrijednost isporuke je sedam milijuna dolara, a lokomotive će svoj radni vijek nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Modernizacija lokomotiva dio je posla koji je Gredelj s NREC-om ugovorio prije tri godine. Riječ je o praktički novim lokomotivama za koje su korištena popravljena okretna postolja i koja će imati životni vijek kao potpuno nove lokomotive. Za isporuku u svibnju ove godine priprema se šest novih uskotračnih lokomotiva za Mozambik, od ukupno jedanaest koliko će ih biti isporučeno u tu afričku zemlju.

Sveukupno, Gredelj ove godine planira za američkog partnera isporučiti 25 lokomotiva koje su namijenjena za razna tržišta, kao što su Argentina, Mozambik, Saudijska Arabija i Kongo, rekao je predsjednik Uprave Gredelja Ivan Tolić. Tolić ističe da je Gredelj za NREC isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze u zemljama Afrike, Azije i Amerike. (Hina/mš)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox