Grupa Đuro Đaković od prošle godine povećala prihod za 200 posto

Grupa Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine bilježi snažan rast prihoda, ukupni su prihodi u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje porasli za 211,6 posto, na 566 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća Đure Đakovića.

Ukupni rashodi Grupe povećani su za oko 161 posto, na 562,5 milijuna kuna.

Konsolidirana dobit Grupe Đuro Đaković poslije oporezivanja u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 893 tisuće kuna za razliku od prošlogodišnjih prvih devet mjeseci kad je Grupa poslovala s gubitkom od 35 milijuna kuna.

Značajni događaji za Đuro Đaković Grupu u prvih devet mjeseci, koji se spominju u izvještaju, su sklapanje ugovora s Janafom o izgradnji spremišta za naftu vrijednog 218,6 milijuna kuna, protokola Đuro Đaković Holdinga i Hrvatskih željeznica o pokretanju aktivnosti osnivanja zajedničkog trgovačkog društva za najam teretnih vagona te ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona tvrtkama Euro-waggon i Diversified Investments. Također, podsjeća se na ugovor o nastavku poslovne suradnje Đuro Đaković Specijalnih vozila s francuskom tvrtkom Nacco S.A.S. o proizvodnji i isporuci vagona.

U očekivanjima do kraja godine, ističe se da su obavljene pripreme izgradnje rezervoara na Krku, a završeno je i testiranje novih tipova vagona dok proizvodnja borbenih oklopnih vozila protječe sukladno planu.

U Đuri Đakoviću očekuju prihode na razini grupe u 2011. godini od 835 milijuna kuna. (Hina/jh)

 

 

 

 

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox