HBOR potpisao Sporazum o suradnji s Egipatskom izvoznom i razvojnom bankom

Hrvatska banka za obnovu i razvitak potpisala je Sporazum o suradnji s Egipatskom izvoznom i razvojnom bankom (Export Development bank of Egypt), a svečano potpisivanje ovog sporazuma organizirano je u sklopu posjeta izaslanstva hrvatske Vlade Arapskoj Republici Egipat te sudjelovanja hrvatskih gospodarstvenika i izaslanstva Vlade na Egipatsko-hrvatskom gospodarskom forumu.

 

Sporazum o suradnji između tih dviju institucija potpisali su jučer predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev i predsjednik Egipatske izvozne i razvojne banke Hisham Hassan, priopćeno je iz HBOR-a.
Sporazumom su utvrđena temeljna područja suradnje i razmjene informacija na investicijskim projektima između dvije države kao i na zajedničkim projektima Republike Hrvatske i Arapske Republike Egipat, prije svega u području poticanja ulaganja i izvoza roba i usluga u treće zemlje.

Taj je sporazum nastavak HBOR-ove strategije stvaranja preduvjeta za povećanje hrvatskog izvoza i jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Egipta budući je još 2002. godine potpisan sporazum između HBOR-a i Egipatske izvozno-kreditne agencije (Export Credit Guarantee Company of Egypt - ECGE).

U 2009. godini ostvarena je trgovinska razmjena između Egipta i Hrvatske u iznosu od 110 milijuna američkih dolara. Pritom je hrvatski izvoz u Egipat iznosio 97 milijuna američkih dolara, dok je uvoz bio 12,6 milijuna američkih dolara. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox