HFP objavio natječaj za prodaju Dalmacijavina i Kaštelanskih staklenika

Hrvatski fond za privatizaciju  do 16. svibnja ove godine provodi natječaje za prodaju 79,8 posto dionica Dalmacijavina po posebnim uvjetima za jednu kunu, te za 75,6 posto dionica Kaštelanskih staklenika d.d. za početnih 601,4 milijuna kuna.

Javni pozivi za te dvije tvrtke objavljeni su u dnevnom tisku i na web stranicama HFP-a, gdje stoji i javni poziv za ponude za kupnju hotela Korčula i zgrade Golubović iz sastava HTP Korčula koje trebaju stići do 14. travnja.

Uvjeti

Od ponuditelja se traži zadržavanje osnovne djelatnosti tvrtke i zatečenog broja radnika u roku od jedne godine i/ili provođenja programa zbrinjavanja eventualnog viška radnika sukladno Kolektivnom ugovoru i/ili ponude otvaranja novih radnih mjesta.

Uvjet je i dostavljanje poslovnog i investicijskog plana tvrtke za narednih pet godina, kako i programa ulaganja koji će biti sukladan važećoj prostorno-urbanističkoj i projektnoj dokumentaciji. Od ponuditelja se traži i preuzimanje obveze da neće prodati niti opteretiti nekretnine ni dionice društva, bez prethodne suglasnosti prodavatelja, u roku jedne godine od dana sklapanja ugovora o prodaji i prijenosu dionica, a nekretnine na kojima se vrše ulaganja neće prodati do ispunjenja obveza iz programa ulaganja. (jk)

 

Foto: Ilustracija

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox