HNB dostavio detaljno očitovanje DORH-u o svom postupanju u slučaju Credo banke

Hrvatska narodna banka (HNB) je o svom postupanju u slučaju Credo banke dostavila detaljno očitovanje Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), potvrdili su danas iz središnje banke iz koje najavljuju da će se suzdržati od bilo kakvih javnih komentara dok DORH ne obavi svoj dio posla.

 

Smatramo da bi se nastavak bilo kakvog medijskog 'prepucavanja' o tome u ovom trenutku mogao smatrati pritiskom na rad spomenute državne institucije, te ćemo se suzdržavati od bilo kakvih javnih komentara, dok DORH ne obavi svoj dio posla, odnosno ne ocijeni zakonitost postupanja HNB-a u ovom slučaju - kažu u HNB-u.

Ukoliko ocijenimo potrebnim, tek nakon toga HNB će javnosti dati i dodatna objašnjenja o svom postupanju i/ili komentare o postupcima nekih drugih osoba i institucija, odgovorili su iz središnje banke upitani za komentar najnovijeg priopćenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Hanfa je danas priopćenjem reagirala na tekst objavljen jučer u "Jutarnjem listu" pod naslovom "Rohatinski i Samodol u ratu zbog Credo banke" u kojem najoštrije i s indignacijom odbacuju navode iz članka da je predsjednik Uprave Hanfe Ante Samodol naredio osiguravajućim društvima da svoje depozite prebace iz malih u veće banke.

Nitko iz Agencije, pa niti predsjednik Uprave nisu službeno niti neslužbeno, pojedinačno ili skupno društvima za osiguranje nalagali ili ih poticali da ulažu niti da povlače novac iz pojedinih banaka i financijskih instrumenata - poručuju iz Hanfe. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox