Hrvati bi ulagali u nekretnine, posao i obrazovanje

Kompanija je MasterCard Europe provela u istraživanje u kojem je došla do rezultata da su korisnici kartica u Hrvatskoj optimistični unatoč padu životnog standarda u posljednjih godinu dana. S druge strane, kada bi bili u povoljnoj financijskoj situaciji s nekom ušteđevinom, 46 posto ispitanika kupilo bi stan, donosi posao.hr.

 

Ispitanici također vjeruju kako će se njihova financijska situacija do iduće godine poboljšati te da će moći uštedjeti novac kako više ne bi koristili opciju prekoračenja iznosa na računu. Za sada to uspijeva tek 32 posto ispitanika.

Očekivano, ispitanici mlađi od 40 godina su optimističniji u pogledu ušteda u idućih godinu dana u usporedbi sa starijima budući da ionako uspijevaju uštedjeti nešto više novca. U toj su aktivnosti nešto uspješniji oni višeg socio-ekonomskog statusa, dok s druge strane tek 31 posto ispitanika uspijeva rasporediti kućni budžet na cijeli mjesec, navodi posao.hr.

Kada bi postojao ušteđeni novac, Hrvati bi ga ulagali najviše u stanove, za što se izjasnilo 46 posto korisnika platnih kartica, zatim u pokretanje vlastitog posla i obrazovanje svoje djece te na vraćanje dosadašnjih dugova. Rezultati pokazuju kako su nekretnine, posao i edukacija najprivlačnije investicije. (SJ)

 

Izvor: www.posao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox