Hrvatski Eurocable sa Švicarcima ugovorio posao vrijedan 100 milijuna dolara

Švicarska tvrtka Glencore isporučit će vodećem proizvođaču električnih vodova i kabela na tržištima središnje i jugoistočne Europe, tvrtki Eurocable Group, 13 tisuća tona bakrenih katoda temeljem ugovora potpisanog između dvije kompanije. Ukupna vrijednost ugovora je 100 milijuna američkih dolara.

Eurocable Group kupuje bakrene katode i prerađuje ih u bakrenu žicu, koju potom kao osnovnu sirovinu koristi u proizvodnji kabela. Smještena u gradu Baaru, Glencore je jedan od vodećih svjetskih proizvođača i trgovaca metalima, mineralima, energetskim i poljoprivrednim proizvodima, s više od 186 milijardi američkih dolara prihoda i uredima u 40 zemalja diljem svijeta.

Suradnja s Glencoreom temeljena je na postojećim poslovima Eurocable Grupe – jedan od kojih je i suradnja s velikim austrijskim i njemačkim distributerima kabela, s kojima su ugovori vrijedni 70 milijuna eura potpisani početkom godine.

Do milijardu prihoda u 2012. godini

 Naslanjajući se na strategiju orijentiranu na izvoz više od 90% ukupne prodaje, Eurocable Group je prošle godine investirala u pogon za proizvodnju bakrene žice u tvornici u Jakovlju. Tvrtka je jedna od rijetkih u regiji koja je na taj način osigurala sirovinu za vlastitu proizvodnju – smanjujući na taj način troškove poslovanja te povećavajući kontrolu kvalitete i vremena isporuke.

Ukupno je riječ o aktivnostima kojima Eurocable Grupa nastavlja trend stabilnog poslovanja te posluje prema cilju od oko milijardu kuna prihoda u 2012. godini. (ps/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox