HT podnio zahtjev za dodjelu digitalne dividende

Hrvatski telekom izvijestio je da je podnio zahtjev Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) za dodjelu i kupnju 'digitalne dividende', odnosno za jedan frekvencijski blok uz fiksnu jednokratnu naknadu za dodjelu dozvole u iznosu od 150 milijuna kuna.

HT je HAKOM-u podnio zahtjev za dodjelu i kupnju radiofrekvencijskog spektra u bežičnoj mreži u pojasu 790MHz-860MHz, za jedan frekvencijski blok ukupne širine od 2x10 MHz, uz fiksnu jednokratnu naknadu za dodjelu dozvole u iznosu od 150 milijuna kuna i dodatne godišnje naknade za korištenje frekvencija oko razine ostalih postojećih frekvencija i dozvola za mobilnu mrežu.

HAKOM je 14. rujna objavio postupak javnog poziva za dodjelu dozvola koje će trajati 12 godina za navedenu frekvenciju, a taj će postupak biti zaključen 15. listopada ove godine.

Pojas 790MHz-860MHz je spektar oslobođen prelaskom s analognog na digitalno zemaljsko emitiranje televizijskih programa, poznat i kao pojas 'digitalne dividende', a njime HAKOM u Hrvatskoj, navode iz HT-a, želi osigurati širenje četvrte generacije mobilnih mreža, 4G ili LTE (Long Terms Evolution). (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox