HŽ Infrastruktura smanjila rashode za 180 mil. kuna... naravno i na zaposlenicima

HŽ Infrastruktura je u protekle dvije godine smanjila rashode za 180 milijuna kuna, priopćeno je iz te tvrtke u sastavu HŽ holdinga. Uštede su rezultat smanjenja broja zaposlenih u Infrastrukturi i tvrtkama kćerima, čime je ušteđeno oko pedeset milijuna kuna.

 

Na smanjenju ostalih troškova Infrastruktura je uštedjela 130 milijuna kuna od čega se najveći dio (113 milijuna kuna) odnosi na troškove energije, materijala i usluga.

Tako velike uštede najvećim dijelom su postignute zahvaljujući internetskom portalu javne nabave koji je HŽ Infrastruktura uvela prva među javnim poduzećima. Na portalu se objavljuju dokumenti o javnoj nabavi čija je vrijednost veća od 70 tisuća kuna. Ukupna vrijednost javnih nabava HŽ Infrastrukture je oko 350 milijuna kuna godišnje.

Zahvaljujući portalu javne nabave odnosno racionalizacijama u planiranju provedbe natječaja o javnoj nabavi, u protekle dvije godine smanjene su i zalihe materijala u poduzeću i to za 117 milijuna kuna.

Navedeni rezultati pokazuju da je HŽ Infrastruktura najuspješnije javno poduzeće u provedbi ušteda predviđenih Vladinim programom gospodarskog oporavka, tvrde iz te tvrtke. (Hina/MJ)

 

Foto: www.hznet.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox