I dioničari Nove Ljubljanske banke protiv Agrokora?

Odluka o tome kako će se Nova Ljubljanska banka NLB postupiti sa svojih 10,75 posto dionica Mercatora koje hrvatski koncern Agrokor želi kupiti donijet će se na skupštini njenih dioničara, odlučeno je na sastanku nadzornog odbora najveće slovenske banke.

Slovenski mediji navode da to vjerojatno znači da NLB koja je u većinskom državnom vlasništvu neće prihvatiti ponudu Agrokora koji je na međunarodnom tenderu dao neobvezujuću ponudu za Mercatorove dionice od 221 eura po dionici, u okviru natječaja prodajnog konzorcija u kojemu su djelovale banke i Pivovarna Laško PL, a koji je prodavao 52 posto dionica Mercatora.

O budućoj vlasničkoj strukturi najveće slovenske trgovačke mreže odlučivat će tako buduća vlada čije se formiranje očekuje idućeg mjeseca. Dosadašnja slovenska vlada Boruta Pahora posredno se preko agencije za državnu imovinu AUKN i izjava više ministara protivila prodaji unatoč želji banaka da prodajom Mercatorovih dionica poprave svoje bilance i smanje potrebu za dokapitalizacijom, navode slovenski mediji. (Hina/HT)

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox