IKEA 2012. napokon dolazi u Hrvatsku

Hrvatski proizvođač namještaja Tvin iz Virovitice trebao je još 2008. sa švedskom Ikeom graditi tvornicu vrijednu 25 milijuna eura, međutim do danas taj projekt nije realiziran. Odgođena gradna trebala bi započeti za godinu i pol, saznaje Poslovni dnevnik.

 

Tvin je dosad s Ikeokm ostvario tri zajedničke investicije Prva je bila 1978., druga 1996., treća 2000., a četvrta se još čeka. Planovi su se počeli kovati još 2005 godine, međutim se još čeka. Direktor je Tvina Ivan Slamić za isti list komentrao kako sa Šveđanima rade korektno te kako je gradnja u Tvinu odgođena jer su oni morali popuniti kapacitete u vlastitim tvornicama.

 

Model planiranog ulaganja:

Tvin daje infrastrukturu - Ikea daje strojeve koji bi se otplaćivali kroz robu

Prema tvrdnjama glasnogovornika Ikee u Hrvatskoj, Igora Štefanca, također bi se iduće godine mogao početi graditi dugo očekivani trgovački centar u Rugvici. Centar je vrijedan dvije milijarde kuna, a otvorenje bi bilo 2012. godine.

To bi za Tvin označilo porast proizvodnje, kao i prihoda. Ova je tvrtka uspjela prebroditi receiju, a po predviđanjima direktora Slamića trebala bi ostvariti prihode između 180 i 185 milijuna kuna, što je za desetak milijuna kuna manje no prošle godine. (S.J.)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, izdanje 24.12.2010.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox