IKEA će u Hrvatskoj zaposliti 2300 ljudi

Iz tvrtke Ikea stižu vijesti kako bi građevinsku dozvolu mogli dobiti za nekoliko mjeseci, a na proljeće ili ljeto sljedeće godine počela bi gradnja investicije „teške“ oko 2 milijarde kuna, piše Večernji list.

Dragan Skalušević, regionalni direktor Ikee za Hrvatsku, Rumunjsku, Sloveniju i Srbiju kaže kako nakon zastoja, ponajprije zbog nekompatibilnosti zakona sada imaju punu podršku Vlade, Zagrebačke županije i općine Rugvica.

Za nekoliko mjeseci nadamo se građevinskoj dozvoli, a 12 mjeseci kasnije i otvorenju prve robne kuće u Hrvatskoj. Trgovački centar koji je veći građevinski zahvat, bit će otvoren nekoliko mjeseci kasnije, kaže Skalušević.

Na redu je Split

Skalušević dodaje da će u robnoj kući Ikea u Hrvatskoj zaposliti oko 300 ljudi, a u trgovačkom centru kojim će upravljati sestrinska kompanija još oko 2000 ljudi.

Skalušević kaže da će IKEA u Rugvici biti jedna od većih na svijetu te da godišnje planiraju promet od oko 60 milijuna eura i oko 3 milijuna posjetitelja iz Hrvatske, Srbije, BiH i Slovenije. Dodaje da postoji interes i za daljnja ulaganja u Hrvatsku, u prvom redu Split gdje je već napravljena analiza zemljišta i mogućeg prometa, a zatim su tu Rijeka i Osijek. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 27. listopada 2011.

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox