Ingra: Radimo na rješenju, imamo mogućnosti za poslove na Bliskom istoku

Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da nakon neuspješnog preuzimanja od strane Đure Đakovića, rade na alternativnom rješenju kako bi prebrodili krizu.

Uprava Ingre d.d., nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje obavještava da je Društvo s Đuro Đaković Holdingom d.d. imalo dobru poslovnu suradnju  prije i nakon 90-ih te vjeruje da  će se ta suradnja nastaviti bilo u pogledu rada na  zajedničkim projektima ili sudjelovanjem u vlasničkoj strukturi INGRE d.d., priopćili su iz Ingre.

Društvo radi na alternativnom rješenju kako bi prebrodilo krizu koja je uzdrmala hrvatsko gospodarstvo, a naročito građevinski sektor. Društvo neće posustati od potpunog restrukturiranja tvrtke jer ima dobre mogućnosti za ugovaranje novih poslova u inozemstvu – Alžiru, Bliskom istoku i Rusiji, te na taj način može pridonijeti jačanju hrvatskog izvoznog potencijala. Ingra je u inozemstvu i dalje prepoznatljivi hrvatski brend koji jamči visoku kvalitetu zahtjevnih investicijskih projekata.

Društvo je u potrazi za odgovarajućim investitorima koji bi dokapitalizirali tvrtku. Za početak, prema skupštinskoj odluci od 22. prosinca 2010. godine Ingra može povećati temeljni kapital za iznos od 135.452.000 kuna i radit će u tom smjeru za što se vjeruje da postoji interes određenih domaćih i stranih investitora, zaključuje se u priopćenju. (ps/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox