"Ispada da Hrvatska ima 400.000 nezaposlenih"

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokreće kampanju protiv neisplate plaća i neplaćanja poreza i doprinosa, zbog čega trenutno u Hrvatskoj oko 70.000 radnika radi a ne prima plaće i pripadajuće doprinose.

 Ako te radnike pribrojimo osobama evidentiranim na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ispada da Hrvatska ima oko 400.000 nezaposlenih, istaknuo je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.

SSSH će pokrenuti koordiniranu akciju prema državnim institucijama, poslodavcima i radničkim predstavnicima u tvrtkama koje ne isplaćuju plaće kako bi se taj problem počeo rješavati, kaže Novosel.

Poziv radnicima

Pozivamo radnike koji ne primaju plaće a nisu učlanjeni u sindikat da se jave u SSSH, te da problem prijave Državnom inspektoratu. Svim radnicima poručujemo da u Poreznoj upravi, HZMO-u ili REGOS-u provjere uplaćuje li njihov poslodavac redovito poreze i doprinose, rekao je Novosel.

Radnici koji ne prime plaću moraju od poslodavca dobiti obračun plaće jer je to ovršna isprava s kojom se radnik može naplatiti, a ako ga ne dobiju trebaju to odmah prijaviti Državnom inspektoratu, napominje Novosel. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox