Italiju čekaju crni dani

Rast novih industrijskih narudžbi u Italiji u kolovozu je značajno usporio na mjesečnoj razini, na 0,7 posto, pokazali su u petak najnoviji podaci talijanskog statističkog ureda Istata.

Usporedbe radi, u srpnju su nove industrijske narudžbe u trećem najvećem gospodarstvu eurozone uvećane za 2,9 posto u odnosu na prethodni mjesec, objavio je nadalje Istat na svojoj internetskoj stranici.

Izvozne narudžbe u kolovozu su na mjesečnoj razini uvećane za 2,5 posto, dok su domaće narudžbe smanjene za 0,6 posto.

Na godišnjoj razini, pak, pad industrijskih narudžbi u kolovozu je dodatno ubrzao, na devet posto, s obzirom da su u srpnju industrijske narudžbe smanjene za 4,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci koji ne uključuju sezonske čimbenike.

Talijanska industrija u kolovozu je zabilježila porast prometa na mjesečnoj razini za 2,9 posto, pokazuju desezonirani podaci Istata. Na domaćem tržištu promet je uvećan za 3,4 posto, a na inozemnom za dva posto.

Na godišnjoj razini, pak, kalendarski prilagođen promet u talijanskoj industriji u kolovozu je smanjen za 2,6 posto, objavio je Istat. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox