Izdano 47,7 milijuna računa, a najviše problema u Zagrebu

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Inspektori Porezne uprave, njih 362, od utorka 8. siječnja do ponedjeljka, 14. siječnja, obavili su 4676 nadzora ugostiteljskih prostora te utvrdili 323 nepravilnosti u provođenju Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. 

To znači da su nepravilnosti u fiskalizaciji, najčešće zbog toga što obveznici nemaju fiskalne blagajne, utvrđene u 6,9 posto obavljenih nadzora, pokazuju podaci koje je Porezna uprava objavila na svojim web stranicama.

Najviše je nepravilnosti utvrđeno je kod obveznika fiskalizacije u Zagrebu, 96, potom u Splitu 49 te u Pazinu 18 nepravilnosti.

Nadzor u 20 gradova širom Hrvatske pokazao je da je najmanje, po pet nepravilnosti zabilježeno u Krapini, Gospiću, Zadru i Šibeniku.

Od 1. siječnja, od kada je na snazi Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, do jučer sustav je zaprimio 47.786.762 zapisa za račun od 13.869 različitih OIB-a, te 31.908 zapisa za poslovni prostor od 9.328 različitih OIB-a. Pritom nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije niti je sustav radio otežano na bilo koji način, navode iz Porezne uprave. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox