Izuzetno loši poslovni rezultati Deutsche banke

Deutsche Bank objavila je rezultate neto dobiti u drugom tromjesečju, koji su pali za čak 98%. Razlog tomu je slabo gospodarsko okruženju i složeno restrukturiranje.


Prihodi Deutsche Banka u razdoblju od travnja do lipnja smanjeni za 20%, na 7,4 mlrd. eura, a pritom su prihodi u dijelu brokerskog poslovanja, koji su inače najveći izvor bančinih prihoda, pali za 28%.

"Naši rezultati pokazuju da prolazimo kroz kontinuirano restrukturiranje", kazao je u priopćenju izvršni direktor Deutsche Banka John Cryan i dodao kako je zadovoljan postignutim napretkom. No, bančin je čelnik također upozorio da "ako se nastavi aktualno slabo gospodarsko okruženje, trebat ćemo biti još ambiciozniji u pogledu vremenskog okvira i intenziteta našeg restrukturiranja".

Cryan se osvrnuo i na nedavnu britansku referendumsku odluku o napuštanju Europske unije, istaknuvši kako očekuju da će imati koristi od Brexita. "Došlo je do toga, što je pomalo bizarno, da imamo svojevrsnu konkurentsku prednost (zbog Brexita)", kazao je Cryan i dodao da će odgovor Deutsche Banka ovisiti o potražnji klijenata. "Budu li klijenti u eurozoni pojačano željeli da se s njima suočavamo s lokacija u zemljama unutar eurozone, onda smo dobro pozicionirani".

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox