Izvrsni rezultati poslovanja Podravke

Petar Glebov/PIXSELL

Prvih šest mjeseci tekuće godine grupacija je zaključila s neto dobiti od 120,7 milijuna kuna, odosno, skoro pet puta više nego u istom razdoblju u 2017. godini.


Iz kompanije javljaju kako se radi o najboljem operativnom rezultatu i najvišoj operativnoj dobiti prvog polugodišta u povijesti tvrtke što predstavlja rezultat planske politike rasta kao i uz kontrolu operativnih troškova i rast prodaje.

Ukupni prihodi od prodaje iznosili su nešto manje od 2,04 mlrd. kuna, što je 4,3% više nego lani. Segment Prehrane u prvih je šest mjeseci ostavrio prihode od prodaje u vrijednosti većoj od 1,6 mlrd. kuna, što je 3,7% više nego u istom lanjskom razdoblju.

U segmentu Farmaceutike ostvaren je prihod od 432,8 mil. kuna, ili 6,4% više nego lani, a napominju kada bi se izuzele tečajne razlike, prihodi bi u istom razdoblju bili veći za 10,1%.

Rezultati poslovanja po regijama donosi najveći rast prihoda od prodaje, 10% (srednja Europa), u istočnoj Europi iznosio je 9,7%, a u regiji Adria rast prihoda od prodaje bio je 3,4%.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox