Koliko informatičari zarađuju u inozemstvu?

Inženjeri informatike u SAD-u zarađuju prosječno 92.648 dolara godišnje, pokazalo je istraživanje kompanije Glassdoor, koja je anketirala 5.000 saradnika u 15 najvećih kompanija u sektoru informatičkiih tehnolgija u Sjedinjenim Državama.

Najizdašniji poslodavac je internet div Google, koji stručnjake plaća prosječno 128.336 dolara godišnje, na drugom mjestu je Facebook, a na trećem Apple.

 U prvoj petorci se našla i Zynga, koja se bavi proizvodnjom društvenih igara, a koja, bez obzira na to što je u financijskim teškoćama, inženjerima informatičkih tehnologija isplaćuje prosječno 105.558 dolara godišnje, kako ih ne bi primamili konkurenti.

Stvarni prihodi informatičara su, međutim, daleko veći, budući da oni dobijaju niz bonusa i kompenzacija koje je teško obuhvatiti statistikom, a pri tom su mnogi od njih tek završili fakultete i imaju po 20-ak godina.

Za veliku plaću mora se, međutim, mnogo raditi i broj radnih sati tjedno dostiže i 70, što znači da većina tih stručnjaka jednostavno ne stiže razmišljati o tome gdje potrošiti zarađeni novac, prenosi Al-Jazeera. (sh)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox