Linić: Trebat će 10 godina za pokretanje gospodarstva

Povećanje PDV na 25 posto bilo je nužno, a to je tek prva od mjera koje Vlada poduzima kako bi došlo do zaokreta u gospodarstvu, a riječ je o dugotrajnoj mjeri, rekao je ministar financija Slavko Linić u emisiji HR-a U mreži prvog, prenosi HRT.

Naši problemi nisu takvi da se mogu u godinu dana riješiti, 10-ak godina je potrebno da zaista hrvatsko gospodarstvo profunkcionira, da budemo konkurentni, da zaposlimo što veći broj ljudi i približimo se brojki od dva milijuna zaposlenih kako bismo riješili naše sustavne probleme u mirovinskom i zdravstvenom sustavu, rekao je Linić.

Dodao je kako za promjene u gospodarstvu povećanje PDV-a neće biti dovoljno, no da će s drugim mjerama koje će uslijediti ove godine, vezano uz rješavanje problema nelikvidnosti, insolventnosti i strukturnih problema u državnim poduzećima to bitno promijeniti gospodarsku situaciju u zemlji.

Govoreći o rastu cijena zbog većeg PDV-a, Linić je rekao kako cijene ne rastu samo zbog povećanja PDV-a na 25 posto već i „zbog energetike i zbog strukturnih problema u tvrtkama, u kojima nema promjena prema racionalnom poslovanju, investiranju“. (jk)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox