Marketingom i nagradnim igrama do 30% povećanja dobiti

Dobit American Expressa porasla je u drugom tromjesečju za 31 posto, a po dvoznamenkastoj stopi porasli su i prihodi te kartičarske kuće, što se zahvaljuje većoj potrošnji njezinih klijenata.

 

Ukupni prihodi American Expressa porasli su u proteklom kvartalu za 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 7,6 milijardi dolara, dok su procesni prihodi skočili 16 posto, na 4,2 milijarde dolara, priopćeno je u srijedu iz tog izdavača potrošačkih kartica, sa sjedištem u New Yorku. Dobit American Expressa dosegnula je, pak, 1,32 milijarde dolara, ili 1,10 dolara po dionici, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila milijardu dolara, ili 84 centa po dionici. Bolji rezultati te kompanije nego što su analitičari očekivali zahvaljuju se djelomice povećanoj potrošnji u SAD-u. Prema nedavno objavljenim podacima, u drugom je tromjesečju promet u trgovini na malo u SAD-u porastao za 7,7 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Dobri poslovni rezultati American Expressa zahvaljuju se i povećanoj potrošnji te kompanije na nagradne programe i marketing. U prvom su tromjesečju ulaganja Amexa u tu svrhu povećana za 30 posto. Uz to, nastavlja se i trend smanjivanja gubitaka na lošim kreditima, koji traje već nekoliko kvartala. U proteklom je tromjesečju American Expressa u rezervacije zbog loših kredita izdvojio 357 milijuna dolara, što je 45 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. (Hina/mš)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox