Milošević o konferenciji za novinare Unex Grupe

Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević izjavio je da poduzetnici spremni na otvaranje novih radnih mjesta u tome imaju potporu Vlade te najavio da će do sastanka s poduzetnicima doći početkom idućeg tjedna.

Pozdravljam to što su poduzetnici spremni na zapošljavanje i u tome imaju potporu Vlade - rekao je Milošević novinarima izlazeći iz Banskih dvora na upit o sinoć najavljenoj, a jutros odgođenoj konferenciji za novinare predstavnika grupe hrvatskih poduzeća zbog u međuvremenu sazvanog sastanka na istu temu u Ministarstvu gospodarstva. Na upit o otkazanoj konferenciji 30-ak poduzetnika i njihovoj podršci guverneru Hrvatske narodne banke Željku Rohatinskom, Milošević je kazao kako je "potpora gospodarstvu danas jako dobro došla". Ne vjeruje, kako je kazao, da su poslodavci digli ruke od Vlade i okrenuli se Rohatinskom, a o tome postoje li šumovi na relaciji Vlada - Rohatinski Milošević je samo kratko poručio - "pitajte Dalić!" (ministricu financija).

Milošević: Potezi guvernera Rohatinskog su zajednički napor

Na pitanje kako tumači posljednje poteze guvernera Rohatinskog, Milošević je rekao - da je to zajednički napor da se smanji nezaposlenost i stvore nova radna mjesta te potaknu nove investicije. Poziv na konferenciju za novinare predstavnika grupe hrvatskih tvrtki na temu "Radom iz krize" stigao je sinoć iz Unex Communications, članice Unex Grupe, i iz te su je agencije jutros odgodili objašnjavajući u telefonskom razgovoru to tehničkim razlozima, odnosno drugim obvezama sudionika konferencije, a u obavijesti o odgodi su naveli da je "u međuvremenu na istu temu sazvan sastanak u Ministarstvu gospodarstva".

U Ministarstvu gospodarstva su pak kazali da za danas nije predviđen takav sastanak te da će, ako ga i kada bude, o tome obavijestiti. U poziv za konferenciju za novinare stoji kako je - grupa hrvatskih poduzeća odlučila dati vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvoriti više tisuća radnih mjesta, a nastavno na inicijativu guvernera Željka Rohatinskog, odnosno Hrvatske narodne banke za nove projekte, rast izvoza i zapošljavanje.

Prema pozivu za potom odgođenu konferenciju za novinare na popisu inicijative "Radom iz krize" je 27 tvrtki, među njima i koncern Agrokor, Atlantic Grupa, Dukat, Franck, IGH, Karlovačka pivovara, Kutjevo, Mlinar, Saponija, Tehnika, Vindija, Viro, Zagrebačka pivovara, Žito i dr. Priopćenjem se vezano za tu inicijativu danas oglasila Adris Grupa koja pozdravlja inicijativu hrvatskih kompanija nazvanu "Zajedno pokrećemo Hrvatsku", te podsjeća da je prije šest mjeseci Adris pokrenuo projekt zapošljavanja mladih i visokoobrazovanih ljudi "Budućnost u Adrisu". Kako bismo zadržali vjerodostojnost i nastavili s projektom 'Budućnost u Adrisu' i sljedećih godina, nismo uključeni u inicijativu hrvatskih kompanija -navode iz Adrisa. (Hina/mš)

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox