MOL: Nagodbom s Podravkom propali neprijateljski navodi i optužbe

Mađarski MOL izrazio je zadovoljstvo sklopljenim ugovorom o nagodbi Podravke, OTP banke i MOL-a kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009.

Grupacija MOL izražava zadovoljstvo što je to pitanje riješeno. Ono što smo uvijek govorili je opravdano: sa stajališta MOL-a, to je bila jednostavna financijska transakcija. Sada svatko može jasno vidjeti da su nagađanja i glasine o bilo kakvoj povezanosti između ugovora Podravke o zajmu i dioničarskog ugovora (između hrvatske Vlade i MOL-a o Ini iz siječnja 2009. godine) bile potpuno neutemeljene. Neosnovani i neprijateljski navodi i optužbe su propali, navodi se u priopćenju mađarske kompanije.

Iz koprivničke prehrambene industrije izvijestili su da su Podravka, mađarska OTP Bank i MOL Hungarian Oil and Gas Company sklopili danas Ugovor o nagodbi kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009.

Po ispunjenu ugovornih obveza iz Ugovora o nagodbi Podravka će ostvariti pozitivan utjecaj na rezultat poslovanja za 2011. u iznosu od 19 milijuna kuna s naslova raspuštanja već prije rezerviranih sredstava, priopćili su iz Podravke. (Hina/jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox