Mudrinić: Obzirom na okruženje rezultati su solidni

Poslovni rezultati T-Hrvatskog telekoma za prošlu godinu s padom prihoda od 3,6 posto, na 8,07 milijardi kuna, te padom neto dobiti od 1,1 posto u odnosu na 2010., na 1,8 milijardi kuna, vrlo su solidni s obzirom na krizno okruženje, rekao je predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić.

Konferencija je organizirana u povodu današnje objave poslovnih rezultata HT Grupe za prošlu godinu, koji su, kako je kazao Mudrinić, iako nešto niži u odnosu na 2010., ipak su u skladu s onim što su u HT-u planirali i najavljivali pa tako i pad kapitalnih ulaganja od 23,9 posto, na 877 milijuna kuna. 

To je objasnio dijelom vođenja brige o poslovanju, a dijelom i okruženjem u kojem posluju te poteškoćama s regulatorom koje su ih, kako je kazao, natjerali da smanjeno ulažu. 

Veća ulaganja

Ove godine planiraju povećano ulaganje u odnosu na prošlu, pri čemu Mudrinić nije mogao kazati koliko, ali je rekao da je za sada još uvijek regulatorni okvir nepoticajan za ulaganja u optičku infrastrukturu.

Ulaganja će se zasigurno odnositi na modernizaciju mreže i povećanje kapaciteta te broja priključaka špirokopojasnog pristupa, što će dijelom ovisiti i o pregovorima s Vladom oko umanjenja negativnih posljedica nastavka 6-postotne naknade na bruto prihode telekom operatorima od mobilnih razgovora i poruka.

Nadaju se ukidanju tzv. mobilnog nameta

 Dodao je i kako u HT-u očekuju da će se umjesto 6-postotne naknade naći drugi modalitet, prvenstveno da će se iskoristiti mogućnost otkupa dijela radiofrekvencijskog spektra prelaskom s analogne na digitalnu televiziju o čemu se već i pregovaralo s Vladom, a što bi u startu donijelo investicije.

Krajem prošle godine u HT-u je bilo 6.032 zaposlena ili 290 manje nego u prosincu 2010., a proces smanjenja broja zaposlenih, rečeno je, nastavlja se i u ovoj godini. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox