Nakon dokapitalizacije fond Capital Research najveći dioničar UniCredita

Američki fond Capital Research postao je najveći pojedinačni dioničar talijanske banke UniCredit, pokazali su u petak objavljeni podaci koji ne uključuju promjene u sastavu dioničara nakon nedavne dokapitalizacije.

Capital Research povećao je udio u UniCreditu s 2,5 na 5,4 posto dok je arapski stabilizacijski fond Aabar svoj smanjio sa 6,05 na 4,99 posto. Udio libijske središnje banke i državne investicijske agencije LIA smanjen je sa 7,6 na 2,59 posto. Najnovija ljestvica UniCreditovih dioničara ne odražava promjene u sastavu dioničara nakon dokapitalizacije u iznosu 7,5 milijardi eura, koja je zaključena prije tjedan dana.

Najveći je talijanski dioničar UniCredita Zaklada Cariverona s vlasničkim udjelom od 4,2 posto. Slijede s udjelima većima od dva posto Zaklada CRT s 3,31 posto, američki investicijski fond Black Rock kojem pripada 3,1 posto i Zaklada Carimonte, koja je povećala udio s 1,3 na 2,91 posto.

Osiguravatelj Allianz ima udio od 2,03 posto. Talijanski mediji izvijestili su da je u sklopu dokapitalizacije nekoliko poduzeća za 20 do 50 milijuna eura kupilo udjele u UniCreditu. Među njima su navodno modni poduzetnik Diego Della Valle, vlasnik koncerna Tod's, i rimski građevinski poduzetnik Francesco Gaetano Caltagirone. Po pisanju milanskog poslovnog lista Sole 24 Ore Della Valle je kupio manje od jedan posto udjela u UniCreditu. Novi vlasnici udjela trebali bi nadoknaditi izostanak starih koji nisu iskoristili svoje opcije na kupovinu dionica u sklopu dokapitalizacije. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox