Ne znaš 'ko pije, al znaš 'ko plaća

Novi list ulovio se priče o "narudžbi" vanjskih suradnika za potrebe Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva vezano uz izmjenu i dopunu energetskih zakona. Sve bi bilo u najboljem redu da su obrazložili zašto troše 1,04 milijuna kuna proračunskog novca (+ PDV) na vanjske suradnike. No... nisu.

 

Natječaj za prijavu savjetnika za pripremu "projektnog zadatka izrade" izmjena i dopuna Zakona o tržištu plina, Zakona o tržištu električne energije, Zakona o energiji i Zakona o regulaciji, završen je prije nekoliko dana. Ovaj hrvatski dnevnik tražio je prije desetak dana objašnjenje zašto Ministarstvo traži vanjske suradnike za ovaj posao, i to njih 4, a ne delegira to nekome od vlastitih zaposlenika, no odgovora nema. Nema niti odgovora na pitanje zašto hrvatsko ministarstvo nema adekvatnih kadrova za obavljanje ovog posla. Zanimljivo je napomenuti da svako od ova četiri zaposlenja hrvatski proračun opterećuje za 260 tisuća kuna (opet naravno + famozni PDV).

Javlja se i pitanje sukoba interesa jer, napominje Novi list, oni koji se bave energetikom na malom hrvatskom tržištu, a pritom recimo dobiju ovaj posao, mogli bi intervenirati u promjenama zakona zbog vlastitog interesa.

Eto, čekamo da se oglasi Ministrastvo. (M.J.)

 

Izvor: Novi list, 9. studeni 2010.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox