Nestle povećao dobit unatoč teškom poslovnom okruženju

Švicarski prehrambeni div Nestle izvijestio je u četvrtak da je u prvoj polovini godine povećao dobit za 8,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali očekuje izazovno okruženje u nastavku 2012.

Zahvaljujući snažnoj potražnji na tržištima u nastajanju, višim cijenama i rezanju troškova, najveći svjetski proizvođač hrane i bezalkoholnih pića povećao je u razdoblju od siječnja do lipnja neto dobit na 5,1 milijardu švicarskih franaka. U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 4,7 milijardi franaka.

U Nestleu pripisuju takav rezultat skoku prihoda u promatranom razdoblju na 44,1 milijardu švicarskih franaka, što je 7,5 posto više nego u istom razdoblju lani.

Organski je rast iznosio 6,6 posto i bio je nešto niži nego u prvom tromjesečju ali je nadmašio očekivanja analitičara koji su očekivali da će iznositi 6,3 posto.

Proizvođač brendova poput Nescafea potvrdio je ujedno prognozu za ostatak godine, unatoč teškom okruženju za trgovanje, posebno na razvijenim tržištima. Očekuju tako organski rast u ostatku godine između pet i šest posto, zahvaljujući snažnom prvom polugodištu i očekivanoj stabilizaciji cijena sirovina.

Izvršni direktor Paul Bulcke naglašava da rezultati u prvoj polovini godine pokazuju da je tvrtka donijela prave odluke u pravo vrijeme i da njezin strateški plan funkcionira. (Hina/sh)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox