Neto gubitak Ericssona 22,7 milijuna kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježila neto gubitak od 22,7 milijuna kuna uslijed umanjenja vrijednosti potraživanja na kazahstanskom tržištu od 126,5 milijuna kuna.

Isključujući taj iznos ostvarena je neto dobit od 103,8 milijuna kuna ili 30,3 posto veća u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, podaci su iz devetomjesečnog nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 844,9 milijuna kuna i smanjeni su 16,2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Na domaćem tržištu ostvareno je 224,4 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 42,2 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, što je posljedica niza faktora od smanjenih i usporenih investicija uslijed negativnih makroekonomskih kretanja u Hrvatskoj, kontinuranog snažnog pritiska na cijene, regulatornih pitanja do problema s manjkom industrijskih komponenti i opskrbom.

Ukupni rezultati Ericssona Nikole Tesle u prvih devet mjeseci ove godine pokazuje pad narudžbi i prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ali istodobno porast operativne i neto dobiti ako se isključi umanjenje vrijednosti potraživanja na kazahstanskom tržištu od 126,5 milijuna kuna, rekla je predsjednica kompanije Gordana Kovačević.

Napominje i kako je stanje na tržištima obilježeno različitim ponašanjem operatora i ostalih kupaca s obzirom na investicije.

Tijekom proteklog tromjesečja nastavili su s adaptiranjem organizacije kako bi se prilagodili novim tržišnim i tehnološkim zahtjevima te novim organizacijskim modelima i odgovornostima u okviru Regije zapadna i srednja Europa i globalne Ericssonove organizacije, istaknula je. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox