Nitko ne želi Kaštelanske staklenike i Uljanik TESU

U Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) do zaključenja privatizacijskih natječaja, danas u 14 sati, nije pristigla nijedna ponuda za kupnju Kaštelanskih staklenika i Uljanik TESU-a, a nije otkupljena nijedna ponudbena dokumentacija, doznaje se iz AUDIO-a.


U natječaju za privatizaciju Kaštelanskih staklenika na prodaju je bilo 85.915 dionica koje čine 75,6 posto temeljnog kapitala, po početnoj cijeni od 601,4 milijuna kuna. Kaštelanski staklenici bave se proizvodnjom povrtljarstvom, voćarstvom i cvjećarstvom. Na dan 30. rujna 2010. godine ukupna aktiva društva iznosila je 413 milijuna kuna, a ukupne obveze 58,9 milijuna kuna.

U Uljanik TESU-u na prodaju je bilo 367.353 dionica, što je 100 postotni udjel u temeljnom kapitalu, po početnoj cijeni od 9,18 milijuna kuna. Tvrtka se bavi proizvodnjom električnih strojeva i aparata. Natječaj je bio objavljen po drugi put budući da na prvom nije bilo zainteresiranih kupaca.

Natječaj za privatizaciju Dalmacijavina u kojem je po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune ponuđeno 620.618 dionica, što je udjel od 79,8 posto u temeljnom kapitalu, produžen je do 17. lipnja. (Hina/SJ)

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox