Njemačka krenula u lov na tržište električnih automobila

Njemački proizvođač automobila Daimler i industrijski gigant Bosch dogovorili su zajedničko ulaganje u proizvodnju električnih motora za modele Mercedes i Smart, priopćeno je iz dviju kompanija. Cilj je tog ulaganja, u kojemu dvije kompanije drže ravnopravne udjele, "ubrzati napredak u razvoju električnih motora", stoji u zajedničkom priopćenju.

 

Tvrtke su potpisale pismo namjere i zajednička bi proizvodnja trebala započeti 2012. u pogonima u Hildesheimu u središnjoj Njemačkoj te na jugozapadu zemlje u Stuttgartu.

Njemačka, domovina mnogih vodećih svjetskih automobilskih kompanija, zaostaje za SAD-om i Japanom u preusmjeravanju na električna vozila. U sklopu inicijative njemačkih proizvođača da uhvate korak s konkurencijom, vodeći je svjetski proizvođač luksuznih automobila BMW prošle godine najavio 400 milijuna eura ulaganja do 2013. u proizvodnju električnih automobila

Vlada kancelarke Angele Merkel također nudi poticaje automobilskim tvrtkama kako bi utrla put ostvarenju ciljanih milijun električnih vozila na njemačkim cestama do 2020. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox