Orco očekuje dobit i planira izdanje novih obveznica

Orco Property Group očekuje da će u 2011. poslovati s dobiti i razmotrit će mogućnost izdanja novih obveznica, kazao je u četvrtak razgovoru za list E15 izvršni direktor tvrtke Jean-Francois Ott.

 

Naglasio je da će Orco ove godine pokrenuti 20 posto više projekata nego u prošloj godini, te da će se nastaviti fokusirati na svoja temeljna srednjoeuropska tržišta u Pragu, Budimpešti, Varšavi i Berlinu. Budemo li ustrajali u odluci o povratku 'korijenima' Orcova poslovanja, brojke bi trebale biti pozitivne - kazao je Ott.

Tvrtka bi u 2010. trebala zabilježiti dobit nakon što je u drugom tromjesečju ostvarila dobitak od 270 milijuna eura na temelju nove procjene vrijednosti obveznica u sklopu procesa restrukturiranja koji je odobrio sud. Orco je bio prisiljen restrukturirati svoj dug nakon što je njegovo poslovanje proteklih nekoliko godina pritisnuo pad tržišta nekretnina. U Orcu tako očekuju da će za prošlu godinu ostvariti prihode između 280 i 300 milijuna eura, dok bi po njihovim procjenama u ovoj godini oni trebali porasti na 350 do 380 milijuna eura. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox