Otkaz od dvije milijarde dolara

Američka banka JPMorgan Chase izvijestila je o ostavci direktorice za investicije Ine Drew zbog gubitaka od dvije milijarde dolara povezanih s greškom u trgovanju.

U banci navode da Drew, čelnica londonske podružnice u kojoj je napravljena greška u trgovanju, odlazi nakon više od 30 godina provedenih u JPMorganu. Zamijenit će je Matt Zames koji je dosad u investicijskoj banci bio zadužen za tržišta obveznica.

U nedjelju je izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon kazao je da je pogriješio što je ignorirao sumnje u aktivnosti trgovanja u banci. Dimon je prethodno odbio ostavku direktorice Drew, objavile su u ponedjeljak novine. Ina Drew spada među menadžere JPMorgana s najduljim stažem i najboljom plaćom a ponudila je ostavku nekoliko puta nakon što je otkrivena visina gubitaka, dodaje se u izvješćima.

Banka je izvijestila o gubicima u priopćenju objavljenom u četvrtak. Cijene dionica JPMorgana pale su u petak gotovo 10 posto, čime je tržišna vrijednost kompanije smanjena za čak 14 milijardi dolara. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox