OTP banka i HAMAG INVEST predstavili nove jamstvene programe za poduzetnike

OTP banka i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije potpisale su sporazum o poslovnoj suradnji s ciljem osiguravanja povoljnih uvjeta financiranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva kroz pet novih jamstvenih programa. 

Radi se o jamstvenim programima Novi poduzetnici, Poljoprivrednici, Likvidnost, RastInovacije. Visina jamstava koja će se izdavati ovisi o pojedinom programu te će se kretati do 80 posto iznosa odobrenog kredita odnosno glavnice.

 Sporazum o suradnji su potpisali Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke te predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović i članovi Uprave HAMAG INVEST-a Goran Becker i Martina Jus.

Bez privatne inicijative, bez rasta malih i srednjih poduzetnika, bez pokretanja obrtništva, Republika Hrvatska teško može pronaći izlaz iz krize. Pokretanje velikih javnih investicija svakako doprinosi gospodarskoj živosti, međutim, prioritet nam treba biti stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja i pozitivne poduzetničke klime, istaknuo je predsjednik Uprave HAMAG INVEST-a Darko Liović. (ps/sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox