Pao dogovor: Podravka više ništa ne duguje OTP banci

Prehrambena industrija Podravka, OTP Bank i MOL Hungarian Oil and Gas Company sklopili su Ugovor o nagodbi kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009., izvijestili su iz Podravke putem Zagrebačke burze.

Navedenim Ugovorom o nagodbi prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koja proizlaze iz ugovora sklopljenih dana 27. ožujka 2009., a u svezi 10,64 posto dionica Podravke, navodi se u obavijesti.

Po ispunjenu ugovornih obveza iz Ugovora o nagodbi Podravka će ostvariti pozitivan utjecaj na rezultat poslovanja za 2011. u iznosu od 19 milijuna kuna s naslova raspuštanja već prije rezerviranih sredstava, zaključuje se u priopćenju Podravke.

Inače, riječ je o ugovorima iz ožujka 2009. o kupovnoj i prodajnoj opciji između Podravke i mađarske OTP Banke te OTP Banke i FIME AMI Limited, a koji se odnose na 10,64 posto dionica Podravke poznatih iz afere 'Spice' koje su bile registrirane na tvrtku FIMA AMI i dane su u zalog za kredit kod mađarske OTP banke.  (Hina/jk)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox