Partner banka: U 20 godina nijednom nismo poslovali s gubitkom

Ove godine obilježava se 20 godina uspješnog poslovanja Partner banke. Banka je osnovana 21. svibnja 1991. godine kao jedna od prvih privatnih banaka u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu. Temeljni kapital Partner banke danas iznosi 89,1 milijuna kuna, jamstveni kapital 172 milijuna kuna, dok je ukupna aktiva 1,318 milijardi kuna.

 

Bruto dobit ostvarena u 2010. godini iznosi 2,9 milijuna kuna, a interesantan je podatak da Banka nikada u svojih 20 godina poslovanja nije poslovala s gubitkom. Sa 113 zaposlenika Banka djeluje na području kontinentalnog i priobalnog dijela Hrvatske kroz strateški raspoređene podružnice u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zadru.

U 20 godina uspješnog poslovanja Partner banka se profilirala kao mala, ali stabilna i vrlo profitabilna banka, okrenuta prvenstveno malom i srednjem poduzetništvu. Budući da je Partner banka primarno banka s učinkovitim kreditno-depozitnim poslovanjem za mala i srednja poduzeća i obrtnike, cilj je i dalje jačati taj segment posla kao i širiti svoje poslovanje prema segmentu građanstva, te time postati vodeća mala banka.

Analiza tržišnog udjela Partner banke u grupi malih banaka

S tržišnim udjelom od 0,33% Partner banka se između 24 male banke veličinom svoje bilance pozicionirala na sredinu ljestvice. Bilanca Partner banke je u 2010. porasla preko 4% te je krajem godine premašila razinu od 1,3 milijarde kuna. Strateška orijentiranost Banke prema korporativnim klijentima definirana od samog njenog osnutka vidljiva je i danas kada preko 85% kreditnog portfelja čine plasmani korporativnim klijentima koji su tijekom 2010. godine porasli 9% ili preko 65 milijuna kuna. Stabilnost izvora sredstava ojačana je porastom ukupnih depozita za 8%, pri čemu su oročeni depoziti stanovništva, koji čine preko 40% ukupnih depozita, porasli 5%.

Iznimno smo ponosni na proteklih 20 godina poslovanja naše banke i na naša današnja postignuća. Iako mala, Partner banka ima moderne servise i distributivne kanale koje su prepoznali brojni klijenti. Dokaz naše uspješnosti također je i nedavno objavljen podatak GFK istraživanja kako je u Hrvatskoj u posljednjih 11 godina, zatvoreno čak 30 banka. Mi smo, unatoč svim izazovima, ne samo opstali nego i uspješno razvijali svoje poslovanje. U tom visoko kompetitivnom okruženju Partner banka se je pozicionirala kao butik banka koja pruža kvalitetne i brze usluge - rekao je Jozo Matas, predsjednik Uprave Partner banke. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox