PBZ dobio kredit u vrijednosti 20 milijuna eura

Privredna banka Zagreb (PBZ) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su novi Ugovor o kreditu kojim su PBZ-u osigurana dodatna financijska sredstva u  iznosu od 20 milijuna eura namijenjena daljnjem kreditiranju malih i srednjih poduzeća. 

Ovo najnovije EBRD-ovo ulaganje odobreno je u okviru novog Programa podrške privatnom sektoru u regiji u ukupnom iznosu od 110 milijuna eura čiji je cilj poticanje razvoja poduzeća i dostizanje standarda EU. PBZ je jedina banka u Hrvatskoj koja sudjeluje u ovom EBRD-ovom programu.

PBZ je već uspješno plasirala iznos od 20 milijuna eura, odnosno, financirala je oko 40 projekata kojima se unapređuju ekološki, zdravstveni i sigurnosni standardi poslovanja, te povećava kvaliteta hrvatskih proizvoda u skladu sa standardima Europske unije (EU). Osam projekta u potpunosti je finalizirano i verificirano te su im odobreni poticaji – bespovratna sredstva Europske komisije.

Sredstvima iz ovog EBRD-ovog aranžmana nastavit će se financirati projekti malog i srednjeg poduzetništva kojima se ekološki, zdravstveni i sigurnosni standardi poslovanja usklađuju sa standardima Europske unije te povećava kvaliteta hrvatskih proizvoda. Time će se ojačati konkurentnost hrvatskih tvrtki i omogućiti bolje pozicioniranje na EU tržištu.  

PBZ je već dugi niz godina aktivna u uspostavljanju i promoviranju brojnih SME programa i ima značajnu ulogu u poticanju rasta i razvoja malog i srednjeg poduzetništva u zemlji, a što potvrđuju i ova dva jedinstvena kreditna aranžmana  sklopljena s EBRD-om u ukupnom iznosu od 40 milijuna eura, rekao je Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a. (PS/JH)

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox