PIK Vinkovci otvorio novo paletno skladište za povrće

PIK Vinkovci, koji posluje u sklopu koncerna Agrokor, otvorio je suvremeno paletno skladište za sušenje i skladištenje povrća površine 2500 četvornih metara i kapaciteta 5000 tona, vrijedno 17,5 milijuna kuna.

Kako je istaknuo direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja, skladišni kapaciteti na lokaciji u Lipovcu su više od 12.000 tona, a do kraja godine će u sklopu središnjeg skladišta otvoriti liniju za prebiranje i izdvajanje luka za preradu, liniju za guljenje, sjeckanje i pakiranje luka te rashladni sustav ukupne vrijednosti 8 milijuna kuna.

Na ovoj se lokaciji nalaze i dvije hladnjače i podno skladište kapaciteta 7 tisuća tona, kao i pakirnica, u kojoj se dnevno pakira i isporuči na tržište 150 tona povrća. Mi smo najveći proizvođač luka u Hrvatskoj i regiji, ali i dalje radimo na proširenju skladišnih kapaciteta i povećanju proizvodnje – kaže Vladimir Džaja te dodaje da je Agrokor u PIK Vinkovce posljednjih godina uložio 60 milijuna kuna, a od 1994. otkad je u sustavu Agrokora, više od 500 milijuna kuna, piše večernji.hr. (sh)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox