Počet će kapati: Odobrene subvencije za nakladništvo i drvoprerađivačku industriju

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je prijedlog Programa za financiranje nakladništva 2011.-2013. i prijedlog Operativnog programa razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja 2011.-2014. godine, priopćeno je iz same Agencije.

 

Prijedlog Programa za financiranje nakladništva od 2011. do 2013. godine odobren je na zahtjev Ministarstva kulture, a predviđa državne potpore u obliku subvencija za izdavanje knjiga, časopisa i elektroničkih publikacija, za književne manifestacije te za književne programe u knjižarama.
Trajanje programa predviđeno je od 1. ožujka 2011. do 31. prosinca 2013., a planirana sredstva za njegovu provedbu osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 57,5 milijuna kuna.

Pomoć poduzetnicima

Agencija je odobrila i prijedlog Operativnog programa razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja 2011.-2014. kojeg je ocijenila sukladnim Zakonu o državnim potporama. Prijedlog Operativnog programa na ocjenu je podnijelo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Državne potpore u obliku subvencija dodjeljivat će se malim i srednjim poduzetnicima te za istraživanje, razvoj i inovacije i zaštitu okoliša svim poduzetnicima, osim poduzetnika u teškoćama.

Trajanje programa predviđeno je od 2011. do 2015. godine, a planirana sredstva u ukupnom iznosu od 284,5 milijuna kuna osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju. (Hina/MJ)


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox