Porasla prosječna satnica, a Hrvati rade za 32,33 kune po satu

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 32,23 kune, što je u odnosu na prethodni mjesec više za 3,9 posto, a u odnosu na travanj prošle godine više je za 1,3 posto, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Po podacima DZS-a, u travnju je bilo 165 plaćena radna sata ili 4,1 posto manje u odnosu na prethodni mjesec. Najveći broj plaćenih sati bio je u vodenom prijevozu 227, a najmanji u djelatnosti usluge u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 152.

Najviša prosječna neto satnica za travanj isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), od 58,19 kuna. U zračnom prijevozu neto satnica za travanj iznosila je 53,49 kuna, a u računalnom programiranju 49,32 kuna. Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih za travanj isplaćena je u proizvodnji odjeće i iznosila je 17,02 kune. U proizvodnji kože i srodnih proizvoda, prosječna neto satnica za travanj iznosila je 17,11 kuna, a u zaštitnoj i istražnoj djelatnosti 17,78 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu za travanj iznosila je 46,11 kuna, što je u odnosu na ožujak više za 3,7 posto, a u odnosu na isti mjesec prethodne godine više je za 1,5 posto. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox