Porast prihoda Ericssona

U prvih devet mjeseci ove godine porasli su prihodi Ericsson Nikola Tesli. Porast prihoda na tržištima regije od 83,7 posto, a na Ericssonovom tržištu porast prihoda je 5%. 

Nastavljena je partnerska suradnja s Vipnetom na području širenja i modernizacije 2G i 3G infrastrukture s posebnim naglaskom na uvođenju i testiranju novih tehnoloških rješenja. Suradnja s Hrvatskim Telekomom nastavila se u projektima mrežne transformacije u mrežu nove generacije, širenje širokopojasnog pristupa internetu kao i na testiranju najnovije tehnologije bežično gpristupa. S mobilnim operatorom Tele2 intenzivno se radi na daljnjoj izgradnji 2G i 3G infrastrukture te uvođenju novih funkcionalnosti, s posebnim naglaskom na povećanje brzine i pokrivenost uslugom mobilnog širokopojasnog pristupa internetu. 

Kretanje ukupnih prihoda od prodaje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje rezultat je porasta prihoda na tržištima regije od 83,7% i porasta prihoda na Ericssonovu tržištu od 5%, čime je kompenziran pad prihoda na domaćem tržištu i tržištima Zajednice Neovisnih Država. Očekujemo da će najavljeno ukidanje posebnog poreza na mobilne usluge pozitivno utjecati na ulaganja operatora u 2012. godini, rekla je predsjednica uprave Gordana Kovačević

Na izvoznim tržištima (bez Ericssonova tržišta) ukupno je ostvareno 301,8 milijuna kuna prihoda od prodaje, 2% manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Na tržištima regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo) prihodi od prodaje porasli su 83,7% te iznose 183,9 milijuna kuna, prvenstveno zahvaljujući porastu prihoda od prodaje na tržištu Bosne i Hercegovine. Na Ericssonovu tržištu ostvareno je 328,1 milijuna kuna prihoda od prodaje, 5% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. (PS/HT)

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox